Афтобуска турбофолкеријадна…

Нашиот меѓуградски превоз

Ама баш сите до еден зборат за то, се нервират, пцујат, карат, врнат и се, ама никој потаму од пероно нема зуцнато за то. Сите се плашат дека немале избор. И ќе немат избор ако продолжат да ќутат ко пизди. Е, да видиме ние тука сеа за шо се работи.

Шо е филмо со Скопјето?

Скопска шема

Ко шо можам да заприметам, во Битола чупиња и деца над 18 години ко да нема а има и само старци. Ова испаѓа ко една епизода од стар трек кога секој чоек ко ќе станеше полнолетен умираше од некоја чума таму шо му ја всадваја…

Битолските чупиња

Битолски чупиња

А, ова е болна тема и ќе има уште ногу текстој за ова ама ете да речиме се деси нешто па да резимираме: Шетам така по корзо и гледам чупињата накитени, накитени мислиш сите се викат Елка.

Свадба македонска!

Свадба македонска

Летен период, седам на балкун и како и стално во саботи и недели свират коли со сватој шо одат на свадба. Али то шо е интересно е дека за разлика од зимата кога свират најчесто југовци и стокецој сега во лето само мерцедеси…