Страст која го разгори стариот жар

Стара љубовна страст

Излегов да се прошетам, бидејки времето беше убаво… Ретко имав прилика да бидам без обврски, и да си посветам барем неколку часа само на себе, макар тоа била и една обична прошетка по улиците на градот… Бев и повеќе од зафатен, додуша рака на срце немав на што да се жалам… Имам убава работа, a […]

Осамена…

Осамена и тажна

… Сакав само да ти посакам едно Добредојде во човечкото искуство… Редно е и ти да бидеш малку осамена… За прв пат во својот живот седни и поразговарај со осаменоста… Научи и ти како да се справиш со неа… Креирај фолдер од неа, и зачувај ги сите свои подлости, можеби еден ден ќе сватиш колку […]

Вљубениот скитник

Вљубениот скитник - Дејан Богески

Еј, ти убава русокоса девојко!!! Никој не те Љубел повеќе од мене, никој не ти дал поголема моќ врз самата себе од мене, безусловна моќ… Но, јас сум осуден на несреќа, такви сме ние скитачите… Скитачкиот поттик во нас во голема мера претставува ЉУБОВ, еротика… Романтиката на патувањето и скитањето ни претставува очекување на авантура… […]

Што сум?

Сами свои маченици

‎… Што сум? Човек? Животно? Робот? Овие неколку денови наназад, постојано се прашувам што сум?… Будала? Да… сигурно тоа сум !!!

Еј, ти прекрасна ЖЕНО !!!

Сакј и биди сакана

  Биди кралица. Имај смелост да бидеш различна. Биди пионер. Биди ЖЕНА соочена со надежи, продолжи да го сакаш животот и без страв соочи се со предизвиците. Прифати го тоа! Барај ја вистината и владеј, било каде да е тоа – во товојот дом, во товојата канцеларија, во твоето семејство – но, со срце полно ЉУБОВ. […]

Зборови!!!

Мојата отсутност

  Овие ЗБОРОВИ… Овие ипратени ЗБОРОВИ доаѓаат од далеку и бегаат на страната на вистината како би биле што поблиску до ТЕБЕ… Овие мои ЗБОРОВИ не се скитници без свој дом и не се никакви бегалци од своето време… Не, не се тоа!.. Ова се само ЗБОРОВИ кои што се искажани во НОЌИТЕ БЕЗ СВЕТЛОСТ…

Направете добрина

Секогаш бидете добар и правете добро

Кога човек е добар, тогаш му е најдобро ! Тука започнува и завршува секоја филозофија. Фактот дека и најблиската околина ќе се офајди од неговата добрина, никому не му пречи. Напротив. Ништо не е така добро како ДОБРИНАТА…

Еј животе…не си фер

Животе мој

Навистина, помислувам во моментов… ЖИВОТОТ игра многу нечисто со нас понекогаш… Ќе ни даде сламка за надеж, ќе ни дозволи да се порадуваме во дел од секундата, а потоа ќе одигра некоја финта и ќе не пушти да треснеме на земјата, ќе не…

Јас сепак преживеав…

Јас сепак преживеав...

Јас сепак преживеав… Немаше никој да ми подаде рака… Бев речиси на дното од една бездна, на дното од бездната на очајот… Навистина не ми подаде никој рака, сам собрав сила… И сега…

Љубовта…тоа што недостасува

Семето на љубовта

Зошто наутро не стануваме со насмевка на лицето? Зошто не сме Благодарни на новиот ден? Зошто сме нерасположени? Зошто одиме на работа, во продавница, на пазар како да носиме голем товар на грбот? Зошто сме среќни и…