Афоризми од Васил Тoлевски 03

Трет дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира.  Подобро пет до дванаесет, отколку ниедна после еден. Подобро 7 пати со снежана,отколку по еднаш со седумте џуџина.

Афоризми од Васил Тoлевски 02

Втор дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира.  За да не останеме без работа, Господ ни направи дупка – на задникот! Никој е смее да ми забрани да јадам лајна! Според уставот – сите сме еднакви, па […]

Афоризми прв дел

Си ветив себеси дека ќе држам диета, дека нема да пијам алкохол и нема да јадам масна храна… по две седмици изгубив 14 дена. Постојат многу причини за развод, но главна причина е венчавката.

Кога жените…

Кога жените ја земаат работата во свои раце, тогаш таа работа и не е така мала.

Тонење

Интересно, секој ден се повеќе и повеќе тонеме, а немаме море!