Портрети на познатите холивудски ѕвезди

Џони Деп

Фотографии од познатите светски ѕвезди направени т.е. нацртани со молив. На прв поглед и на многу од нив нема да верувате дека се направени со молив но напротив, со голема прецизност и посветеност тоа го направиле до такво совршенство да изгледаат како да се фотографирани. На тоа ќе одлучете вие дали се реални или се […]

Уметност со јајца

Уметност со јајца

Додека голем број од големите класични сликари секојдневно бараат инспирација и материјали за нивните дела да ги направат што поинтересни за публиката, Франк Гром таа инспирација ја пронашол во правење на интересни уметнички дела во обвивката на јајцето.  Франк Гром внимателно со своите алатки прави мали отвори во обвивката на јајцето со толку голема прецизност […]

Дневна доза на креативност

Пластично цвеќе

Интересни креативни решение за уредување на вашиот дом или двор. Неколку идеи плус како на лесен начин да направите интересни декорации, решенија за уредување на вашиот дом од материјали кои секојдневно ги употребуваме и можат да ни се најдат во нашиот дом. 

Дрвени куќи и колиби 01

Дрвени куќи и колиби

Интересни, креативни куќи направени од чисто дрво. Направени на места кои се рај на земјата, одмор за душа и очи. Погледнете ја внатрешноста на овие прекрасни планински куќи од дрво.

Вистина или Photoshop 01

Вистина или монтажа во Photoshop

Вистина или монтажа во Photoshop??? На прв поглед сите ќе помислите дека се правени во Photoshop, но позади нив се крие друга вистинска приказна. Сите слики се направени на одредено место и воопшто не се правени во Photoshop. 

Скулптури од стари CD-а 01

Креативни скулптури од стари CD-a

Сигурно низ дома ви се наоѓаат доста оштетени или нефунцкионални CD-a, нели??? Австралискиот скулптор и илустратор Sean Avery пронашол интересен и креативен начин како би можел да ги употреби. Тој од старите CD-a прави разни скулптури на животни. Прво ги крши на ситни соодветни…

Креативни реклами на автобуси 01

Креативни рекламни кампањи

Прв дел на интересни и креативни реклами на автобуси ширум светот. Доста добар и интересен, креативен пример и концепт на рекламирање кој се применува секаде во светот, но за жал кај нас се уште не можеме да погледнеме нешто креативно.

Интересни USB стикови 01

Уникатни USB стикови

Креативни, уникатни и интересни дизајни на USB стикови кој секој би сакал да ги има. За жал кај нас на никој не им текнало да набави за да ги имаме и ние.

Интересна шминка

Креативна шминка за очи

Уникатна, интересна, инспиративна и креативна шминка за очи. Направена и инспирарана од различни мотиви на познати филмови и приказни.

Неверојатни графити 01

Неверојатни графити

Неверојатни графити од еден талентиран млад уметник. За да се направат овие дела потребни се и месеци. Иако некои графитите ги сметаат за вандализам, за вакви графити мислам дека секој би сакал да ги има во својот град и секаде би имало место. Што мислите вие?