Мојата вечна љубов за тебе…

Се почна со едно здраво на нет...

Се почна од едно здраво на нет, едно преголемо другарство што дојде до момент тоа другарство да неможе да го сруши ни најголемата сила на светот, ми влезе во срцето потајно, никогаш не ни помислив дека толку ќе ми станеш мила и драга и дека ќе те засакам до толку, но за жал не ми беше […]

Колку има вакви врски…

Пар еден во милион

Си ги земавме зборовите еден со друг од уста… мислевме за исти работи и зборувавме за нив на ист начин… така што изгледаше како од секогаш да се познаваме… Беше осум години помлада од мене, и несебично и ја покажував патеката по која треба да се движи… И кажував како во животот на секој…

За тебе…

Толку многу ти значев...

Знам дека си ветив дека нема да се навраќам на минатото и да живеам во спомени,и самиот ми кажа “минатото е изгубена битка”…сфаќам дека тоа навистина е така, минатото навистина е изгубена битка, нешто што не можеш да го смениш. Читајќи ја и последната порака од тебе, ме обзема чувство на тага, болка, горчина, копнеж по […]

Сама сум иако те имам тебе

Повторно осамена

Те сонувам иако не смеам, иако не сакам. Луѓето се сеќаваат на минатото ако сакаат, но забораваат ако можат. Кога мислам на тебе и самотијатa ми е убава. И животот ми добива некаква смисла, но често како да ги одбегнувам полесните патишта и создава испреплеткани случки , можеби за поука.

Што можам да ти подарам…

Те сакам и ќе те сакам засекогаш

Полноќ е…се прашувам кога поминаа денот.Но ако,нека те течат како мирна река.Никогаш не ни помислував колку еден ден ќе сакам тие да прелетаат… Да имав некоја моќ ќе побарав да се забрза времето…да прелетаат сите денови и месеци затоа што се бесцелни кога ти не си до мене…немам на што да се радувам во оние досадни […]

Мигот кога ме маѓепса…

Романтична вечера

… Црвена свилена постела и неколку црвени рози… Малку црвено вино во кристалните чаши,тивка музика и неколку свеќички…. Но ништо од ова не може да го замени твоето присуство…Ова се само мали детали… Тие неможат да ја заменат жештината на твоите бакнежи, светлината на твоите очи, ниту пак да ја заменат нежноста на твоите прегратки…

Се што посакувам вечерва

Црвени рози

Црвена свилена постела и неколку црвени рози… Малку црвено вино во кристалните чаши,тивка музика и неколку свеќички…. Но ништо од ова не може да го замени твоето присуство… Ова се само мали детаљи… Тие неможат да ја заменат жештината на твоите бакнежи, светлината на твоите очи, ниту пак да ја заменат нежноста на твоите прегратки…

Исповед на еден сопруг

Исповед на еден сопруг

Јас всушност во текот на целиот мој живот не сватив зошто сексуалната потреба на мажите толку многу се разликува од сексуалната потреба на жените. Никогаш не го разбрав она со Марс и Венера. Исто така не го разбрав и тоа зошто мажите размислуваат со главата а жените со срцето. И на крај, навистина не разбирам […]

Трепери срцето мое

Трепери срцето мое

Ѕвездената вечер лесно го покри темното небо. Појас од ситни светкави ѕвезди трепери над мене. Седам на тревата уште од зајдисонце чекајќи да се појават ѕвездите, во една од нив можеби повторно ќе го видам твојот прекрасен поглед кој засекогаш си врежа место во моето младо срце. До сега го благословував денот кога те видов. […]