Мир, вера, љубов, надеж

Четири свеќи

Си биле четири свеќи кои полека гореле и во меѓувреме разговарале. Првата свеќа рекла: „Јас сум МИР … луѓето не успеваат да ме сочуваат, нема потреба да горам понатака… мислам дека ќе се угасам“ и веднаш се угасила.Втората свеќа рекла: „Јас сум ВЕРА … за жал многу луѓе имаат само…

Научив…

Животни лекции

Научив…најдобриот школски час е да седиш на под пред нозете на постара личност.Научив…Кога си заљубен,тоа се гледа.Научив…Кога само една личност ќе ми каже „ми го разубави денот“…тогаш мојот ден е нешто посебно.Научив…дека најмирното чувство на светот е кога детето ќе ти заспие во прегратка.Научив…дека никогаш не смееш да речеш не на поклон од дете.Научив…

Збирка мудри мисли 01

Повреди ме со вистината, ама никогаш не ме теши со лагата. Тие твои празни зборови не вредат ништо, покажи се за да ти верувам.

Никогаш не е лесно…

Никогаш не е лесно да се вратиш назад на минатото, но секој човек може да почне сега и да направи нов крај во неговиот живот. ~ Сандра Апостоловска ~

Збирка на мудри изреки

Не се расправај со будала. Луѓето можеби нема да ја воочат разликата. Во љубовта треба да знаеш да не ја пречекориш дозволената брзина и да не се паркираш на погрешно место.

Најсреќните луѓе…

Најсреќните луѓе на светот работат во текот на цела година она што сакаат да го работат на летување.

Училиштето на искуството…

Училиштето на искуството е најдоброто училиште, но додека да го завршиш, веќе си престар за да го употребуваш.

Нека благост ја…

Нека благост ја победи лутината. Нека доброто го совлада злото. Нека алчниот го освојат дарови. Нека лажливецот ја надигра вистината. Нека на омразата преку љубовта и дојде крај.

Ако сакаш да…

Ако сакаш да дознаеш какво е чувството да си ѕвезда, седни на врвот од новогодишната елка.