Зборови и постапки

Зборови

Зборовите не значат ништо ако не ги почувствуваат оние за кои се наменети. Зборовите можат само да допринесат да ви биде полесно со тоа што она што и го чувствувате го доближите уште поблиску до оние кои истото го чувствуваат или не го чувствуваат исто како вас. Со зборовите вие само давате еден многу мал […]

Јас и Ти!

Љубовни пеперутки

Колку ли чувства има во нас. Постои ли миг кога ќе одмориме од нас. Ќе има ли миг кога нема да те посакувам, ќе има ли миг кога нема да мислам постојано на тебе, ќе има ли миг кога ќе ми се смири душава од тебе. Ако јас би одлучувал, тој миг не сакам никогаш […]

Невозможно!

Верувај во невозможното

Постои ли нешто невозможно ? Секако дека постои, но вие свесно ќе го отфрлeте зборот невозможно, за да се што ви се случува и ќе ви се случува го замените со зборот возможно. Невозможно е само она од што се откажувате пред да ги исцрпите сите можни начини за да биде возможно, а и откако […]

Подобро…Подобро…Подобро…

Сладок беблак

Никогаш немојте да посакувате нешта од кои свесно знаете дека од тие нешта ќе ви биде Секако, само не онака како што вие сакате. Секогаш, секогаш бидете свои бидејќи колку и да ,,ние останатите” сме во право, тоа што е во нас, е во нас, и кај секој е различно, и секој на различен начин […]

Ме Изненади!

Ме изненади - Зоки Илев

Најискрено, ама најискрено сум толку изненаден од тебе што морам на ваков начин да ги искажам моиве размислувања за се што почувствував и што сеуште чувствувам. Можеби ова никогаш не предвидуваше да се случи, но тие нешта кои не предвидуваме, се случуваат. Тој ден беше…

Ти си ми Се

Ти си ми СЕ - Зоки Илев

Најмила Моја, со секој нов ден те посакувам се повеќе и повеќе, со секој нов ден ме исполнуваш се повеќе и повеќе, со секој нов ден душава моја е и твоја, со секој нов ден и животов ми е живот со тебе. Твојата природност ме прави најсреќен бидејќи само на тој начин душата препознава искрена […]

Ти си Мојот Мир!

Ти си мојот мир

Најмила Моја, не знам дали ќе можам да живеам некогаш без твојот глас, глас кој мене ме маѓепса. Јас никогаш досега не сум почувствувал толку мил глас, глас кој ја исполнува мојава душа додека го слушам. Ти и никогаш да не бидеш моја, ти си веќе моја бидејќи мене денот ми е исполнет кога нешто […]

Позитивно размислување

Позитивно размислување

Со позитивното размислување добивате, СЕ! Под Се, подразбираме буквално Се, бидејќи и кога губите, вие всушност добивате бидејќи преку поразот согледувате каде сте погрешиле, и уште поупорни продолжувате понатаму самоуверени дека тоа што морало така да биде, така и било, но вас ви е секогаш приоритет Крајната Цел. Крајната Цел ја…

Нашата љубов

Нашата љубов голема

Мила моја колку е само убаво чувството да можеш да го кажеш тоа што го чувствуваш, а да при тоа истото биде чувствувано како што и ти го чувствуваш. Тој спој, тоа чувствување на возвраќањето, тое е она што ни ја исполнува душата. Со исполнувањето на душата ние…