Што прави љубовта…

… И како што бидува меѓу оние кои се сакаат, со време почнуваат да личат еден на друг. Почнуваат секојдневно да ги јадат оние слатки кои прв пат ги јаделе кога се…

ЉУБОВТА е одговор

На секое прашање, ЉУБОВТА е одговор, на секој проблем, ЉУБОВТА е одговор, на секоја болест, ЉУБОВТА е одговор, на секоја болка, ЉУБОВТА е одговор, на секој страв, ЉУБОВТА е одговор! ЉУБОВТА секогаш е одговор, затоа што ЉУБОВТА е се што постои !!!

Да чекаш еднa…

Да чекаш еднa жена да те сака искрено е исто како да си дала на кокошка чоколадо па чекаш да ти вади киндер јајце.

Некогаш го бараме она…

Некогаш го бараме она што го немаме, го зборуваме она што не го мислиме, го правиме она што не го сакаме и ги сакаме оние на кои не им значиме.

Кој еднаш се напил…

Кој еднаш се напил од изворот на љубовта веќе не може својата жед да ја згасне на други извори.

Никогаш не…

Никогаш не престанувај да се смееш, дури и тогаш кога си тажен. Можеби некој ќе се заљуби токму во таа насмевка.

Тешко е да сакаш…

Тешко е да сакаш, потешко е да не сакаш, но најтешко е да ја најдеш саканата личност, која те сака. ~ Александар С. Пушкин ~

Да сакаш некого…

Да сакаш некого значи да се согласиш да остариш со него! ~ Албер Ками ~

Дали постои вистинска љубов

Срце во дланка

Во човечкиот живот има многу случувања, многу подвизи и падежи, но само кога ќе го ставиме срцето во дланката на вистинската личност тогаш ќе бидеме среќни. Но, не секогаш…