Сакам да сум твој

Љубовни посвети на македонски јазик

Се обидувам да те пронајдам во сите големи мисли од некого некогаш искажани…те барам и во сите песни магични напишани, а никогаш неиспаени… и те пронаоѓам насекаде… ЈАС сум само дел од светот од тебе пресоздаден. Сакам да те бакнувам до…

Те оставам…

Те оставам и заминувам засекогаш

Те оставам. Се збогувам од твоите спомени. Кога дождот ќе паѓа сети се на моите солзи, кога сонцето ќе свети сети се колкава беше љубовта моја, кога ќе падне мракот сети се на мојата болка, а пак кога ќе ги погледнеш…

Моја судбина или…

Љубовни посвети на македонски јазик

Koнечно научив дека постои само еден парадокс во животот.Зависи,но за мене е така. Сепак повторно застанав на истото место и ништо не научив од минатите грешки, и по не знам кој пат морав да се откажам од саканиот со надеж и едно големо верување дека Господ ќе го направи среќен.

Бев само…

Бев само минута во твоите часови. Бев само капка вода во океанот на твоите страсти. Бев сосема незначајна планета во твоето соѕвездие, само момент на сјај во твоите очи. Бев само еден…

Јас чекав, чекам и ќе чекам…

Никогаш себеси нема да си простам зошто не се борев за нашата љубов. Сепак, едно научив. Луѓето се несреќни суштества, зошто се што се случува се случува во погрешен момент.

Сакам да знам дали си…

Сакам да знам дали си во состојба да ја видиш убавината на мојата душа па секој ден да можеш да црпиш инспирација за својот живот од нејзината присутност.

Сакам премногу но…

Те сакам премногу

Сакам премногу Но, незнам дали ми вреди тоа.  Гледам парови, гушнати и си мислам: Дали ние би биле среќни како нив еден ден ???

Дали знаеш дека…

dali znaes_deka

Дали знаеш дека сме под исто небо, Дали знаеш дека заедно дишиме ист воздух?Дали знаеш дека постојано си во моите мисли, А знаеш ли зошто???

Како да те заборавам?

Како да те заборавам?

Сакам премногу Но, незнам дали ми вреди тоа… Гледам парови, гушнати и си мислам: Дали ние би биле среќни како нив еден ден ??? Како да те заборавам??? Тоа би било како да заборавам дел од мене, дел од мојата личност, дел од

Таму некаде…

Таму некаде ќе те чекам

Капките дожд упорно паѓаат и се тркалаат, се натпреваруваат во неизвесна борба, незнаејќи дека тоа не е засекогаш. Ќе доjде сонцето од таму некаде и ќе им зададе пораз. И се така