Зошто венчалниот прстен се носи на четвртиот прст?

прстен за свадба и веридба

Сигурно сте се запрашале зошто венчалниот прстен се носи на четвртиот прст. Кинезите дале убава и многу убедлива теорија за тоа зошто свадбениот прстен се носи на четвртиот прст. Палецот ги претставува вашите родители. Сега вашиот показалец, или вашиот прв прст, ги претставува вашите браќа и сестри.