Надевај се но не очекувај!!!
Мислиш дека има разлика?!

Има…

Надежта го намалува стресот,
а очекувањето го зголемува. 
Кога на нешто се надеваш,
гледаш напред… 

Надевај се, но не очекувај…

– Надевај се, но не очекувај!

– Мислиш дека нема разлика ?!

– Има.

Надежта го намалува стресот, а очекувањето го зголемува.

Кога на нешто се надеваш,

гледаш напред и со своите позитивни вибрации

придонесуваш тоа да се исполни.

Но, кога нешто очекуваш, тогаш постои голема можност

и да се разочараш ако очекувањето не се исполни.

Особено ако очекувањето ти зависи

од други луѓе.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *