Лузните од минатото ме повредиле и направиле штит кој не може да го помине секој…

 

Лузните од минатото ме повредиле
и направиле штит кој не може да го помине секој,
штит кој ги одбива скоро сите
и прави да не ВЕРУВАМ на НИКОЈ.
Но јас сум јас, тоа што ДУШАТА
ми изгорела ВНАТРЕШНО,
НАДВОРЕШНО не може да се ВИДИ,
туку е скриено под моето ЛИЦЕ,
под мојата кожа, под моето СРЦЕ.
ХРАБРОСТА и РЕШИТЕЛНОСТА
упорно ме туркаат НАПРЕД
и ми даваат сила да продолжам
ДА САКАМ! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *