Љубовта е сила што ја преобразува и подобрува човечката душа. Кога навлегов прв пат во неа, ми се стори дека е совршена. Ама подоцна сватив дека таа…

Љубовта е сила што ја преобразува и подобрува човечката душа. Кога навлегов прв пат во неа, ми се стори дека е совршена. Ама подоцна сватив дека таа (душата) е одраз на сите суштества, дека има свои војни и свои страсти. Душата се храни со нас,а ќе биде подобра или полоша во зависност од тоа колку ние сме добри или лоши. И така стапува моќта на љубовта зошто кога љубиме секогаш сакаме да бидеме подобри од колку што сме.

– П. Коелјо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *