Љубовта никогаш не умира од природна смрт. Умира, затоа што не знаеме да и го обновиме изворот. Умира од слепост, грешки, предавства. Умира од болести и рани, умира од досада, губење свежина и сјај.

-Анаис Нин

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *