Тангото е старо колку и човекот: се родило со првата душевна болка. Тангото е љубовна приказна што трае…

 Тангото е старо колку и човекот: се родило со првата душевна болка. Тангото е љубовна приказна што трае три минути, двосмислен разговор без зборови, вертикален израз на хоризонтален копнеж. Тангото правеше што сака со нас и нè водеше и нè губеше и ни наредуваше и повторно се враќаше да нè најде.

-Хорхе Луис Борхес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *