… Беше легната на моите гради слушајќи го моето срце како некој малечок индијанец навален на земја… Ја погалив по косата… и ја бакнав смирената рака која и беше ставена на моето десно рамо… па со шепот ја запрашав:

… Беше легната на моите гради слушајќи го моето срце како некој малечок индијанец навален на земја…

Ја погалив по косата… и ја бакнав смирената рака која и беше ставена на моето десно рамо… па со шепот ја запрашав:

– Работи ли ?
Климна со главата… тоа беше нејзиното прво движење кое го направи после некое време…
– Знам дека работи, мила… Добро е тоа СРЦЕ… Малце касни, но чука тука и таму… а највеќе чука сега… овде… во твојата соба !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *