КАКО ДА ЈА САКАШ ЖЕНАТА !!! 

… На ЖЕНАТА можеби нема да и бидеш прв… можеби ни последен, па ни единствен човек во нејзиниот ЖИВОТ… Знај дека Таа ЉУБЕЛА…

КАКО ДА ЈА САКАШ ЖЕНАТА !!!


… На ЖЕНАТА можеби нема да и бидеш прв… можеби ни последен, па ни единствен човек во нејзиниот ЖИВОТ…

Знај дека Таа ЉУБЕЛА пред тебе, можеби ќе ЉУБИ и после тебе… Но, ако сега ТЕ САКА, зар е битно било што друго?
Таа не е СОВРШЕНА… но неси и ТИ… И Вие двајцата можеби никогаш нема да бидете СОВРШЕНИ заедно, но ако Таа може да те НАСМЕЕ, да те натера два пати да се замислиш, ти признае дека и Таа е ЧОВЕК и дека може да погреши… биди со Неа и ПОДАРИ и ја ЉУБОВТА најмногу што можеш…

Можеби нема да мисли секоја секунда во текот на денот на тебе, но биди сигурен дека ќе ти го ПОДАРИ она што што можеш најлесно да и го скршиш – НЕЈЗИНОТО СРЦЕ…

Затоа немој да ја ПОВРЕДИШ… немој да ја МЕНУВАШ… немој да ја АНАЛИЗИРАШ и не очекувај ништо повеќе од она што ТАА може да ти го даде… Смеј се кога те прави СРЕЌЕН, дај и до знаење кога те излудува и нека ти НЕДОСТАСУВА кога не е во твоја близина…

Направи го за Неа она што Таа најмногу го ЗАСЛУЖУВА… САКАЈ ЈА !!!

~ Дејан Б.Богески ~


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *