„Спротивно на она што го мислат моите клиенти, сексот не се практикува кога било. Во секој од нас постои внатрешен часовник и две лица за да водат љубов, неопходно е нивните сказалки во ист миг да покажуваат исто време. Тоа не се случува секој ден. Доброто расположение на оној кој сака, не зависи од сексуалниот чин. Двајцата кои се сакаат и се…


* „Спротивно на она што го мислат моите клиенти, сексот не се практикува кога било. Во секој од нас постои внатрешен часовник и две лица за да водат љубов, неопходно е нивните сказалки во ист миг да покажуваат исто време. Тоа не се случува секој ден. Доброто расположение на оној кој сака, не зависи од сексуалниот чин. Двајцата кои се сакаат и се заедно, треба стрпливо и упорно да ги усогласуваат своите часовници, благодарение на игри и на „театарски“ претстави, а потоа да сфатат дека водењето љубов е повеќе од необична средба: тоа е „прегратка“ на гениталните делови.“

* „Јас не сум тело во кое се засолнила душа, јас сум душа која има свој видлив дел наречен „тело“. Во текот на овие дни, спротивно на она што го мислев, оваа душа постојано беше присутна.
Таа ништо не ми велеше, не ме критикуваше, не покажуваше сожалување спрема мене: едноставно, ме набљудуваше.“

~ 11 минути – Пауло Коелјо ~


{fcomment}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *