“Ако откриеш нешто што е во состојба да ти го парализира цело тело, најдобро е да се обидеш за тоа да дознаеш што повеќе. Ако едноставно го занемариш тоа чуство, никогаш нема да дознаеш што можело да се случи, а тоа е…

* “Ако откриеш нешто што е во состојба да ти го парализира цело тело, најдобро е да се обидеш за тоа да дознаеш што повеќе. Ако едноставно го занемариш тоа чуство, никогаш нема да дознаеш што можело да се случи, а тоа е, во секој случај полошо отколку да откриеш дека си згрешил на самиот почеток. Зашто ако си згрешил можеш да одиш понатаму во животот не обѕирајќи се назад и не прашувајќи се себеси што можело да се случи‘‘

* Во светот што ретко кога можам да го разберам, постојат ветрови на судбината кои дуваат кога најмногу ги очекуваме. Понекогаш тие имаат сила на урагани, а некогаш само ќе не погалат по образот. Во секој случај, не можеме да негираме дека тие постојат, затоа што често ни ја носат иднината која не можеме да ја избегнеме

– Извадок од ‘‘Порака во шише‘‘ Николас Спаркс.


{fcomment}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *