Една вечер доаѓа мажот пијан дома и крши неколку садови кои се наоѓаат во куќата, повраќа и паѓа на подот пијан…

Во тој момент жената сепак со тешки маки му помогнува на својот маж, го чисти и успева со големи маки да го подигни од подот и да го однеси во спалната соба, а потоа почна да ги расчистува скршените садови и се нередот кој го остави нејзиниот маж.

Една вечер доаѓа мажот пијан дома и крши неколку садови кои се наоѓаат во куќата, повраќа и паѓа на подот пијан…

Во тој момент жената сепак со тешки маки му помогнува на својот маж, го чисти и успева со големи маки да го подигни од подот и да го однеси во спалната соба, а потоа почна да ги расчистува скршените садови и се нередот кој го остави нејзиниот маж.

Следниот ден кога се пробуди тој очекување дека неговата жена ќе биде многу лута за работите кои ги направи… Се што посакуваше и молеше е да нема само некоја расправија помеќу нив…Но наместо тоа тој наоѓа кратка порака на масата во кујната:

– „ Душо…твојот појадок е спремен и имај пријатен доручек јас морав да излезам порано да купам некој намирници… Ќе се вратам најбрзо што можам за силно да те прегрнам и да ти кажам колку ТЕ САКАМ…♥“

Тој се изненади и го запраша својот син што се случи минатата ноќ???

Синот одговори:
– „ Кога мама те однесе во кревет и проба да ги соблече твоите чевли и кошула, ти иако мртов пијан успеа некако да прозбориш… Еј женска!!! Извини ама остави ме…Јас сум оженет човек!!!

Тоа е пример за вистинска љубов…а дали вистина беше така, оценете сами :)))


{fcomment}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *