Пријателството понекогаш може да се претвори во љубов, но љубов во пријателство – никогаш.

Од обични кавги, недоволно посветено внимание и недоволна блискост се уништува и најголемата љубов !
Не постои грев туку недостиг од љубов. Имајте храброст,бидете способни да сакате, па дури и ако изгледа предавничка и ужасна работа.
Човекот кога е ЗАЉУБЕН, СЕКОГАШ почнува да се залажува самиот СЕБЕ, а завршува тка што ги залажува другите. Тоа луѓето го нарекуваат РОМАНТИКА. – Оскар Вајлд
ЉУБОВТА не е ништо посебно, ама прави посебни нешта.
Љубовта обично доаѓа на прсти, а кога заминува често ја треска вратата.
Залудно ја повикувате, ако самоволно не сака да дојде ништо тука не помага, ниту молба ниту закана, љубовта е чедо на Цигани за која нема закони. 
  ~ Кармен ~


Единствено љубовта е тоа што не го добиваме толку колку што сакаме… но и единствено нешто што не го даваме доволно.
  ~ Хенри Милер ~
Љубовта е благородна и убава, но реалноста се погрижила таа да поминува низ шума од коприви.
  ~ М. Кесел ~
Љубовта не умира, неа ја убиваат луѓето!
Вистинскиот маж не сака милион жени, сака една на милион начини.
Запомни дека секој што ќе го сретнеш има страв од нешто, има љубов кон нешто и има изгубено нешто.


{fcomment}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *