Научив…најдобриот школски час е да седиш на под пред нозете на постара личност.
Научив…Кога си заљубен,тоа се гледа.
Научив…Кога само една личност ќе ми каже „ми го разубави денот“…тогаш мојот ден е нешто посебно.
Научив…дека најмирното чувство на светот е кога детето ќе ти заспие во прегратка.
Научив…дека никогаш не смееш да речеш не на поклон од дете.
Научив…Научив…најдобриот школски час е да седиш на под пред нозете на постара личност.
Научив…Кога си заљубен,тоа се гледа.
Научив…Кога само една личност ќе ми каже „ми го разубави денот“…тогаш мојот ден е нешто посебно.
Научив…дека најмирното чувство на светот е кога детето ќе ти заспие во прегратка.
Научив…дека никогаш не смееш да речеш не на поклон од дете.
Научив…дека маж и жена не можат да бидат пријатели,ако меѓу нив постои барем мала физичка привлечност.

Научив…без обзир колку озбилност животот ти налага,секогаш ти е потребен пријател со кој ќе се глупираш.
Научив…дека малите секојдневни случки ни го прават животот спектакуларен.
Научив…дека под сечиј тврд оклоп има некој кој сака да биде ценет и сакан.
Научив…Бог не направил се за еден ден.зошто јас мислам дека можам?
Научив…Кога планираш да се одмаздиш некому,со тоа само си дозволуваш себеси таа личност да продолжи да те повредува.
Научив…дека љубовта,а не времето,ги лечи раните.
Научив…дека секој кого ќе сретнеш,заслужува да го поздравиш со насмевка.
Научив…дека никој не е совршен,се додека не се заљубиш во него.
Научив…дека насмевката е еден ефтин начин да го поправиш својот изглед.
Научив…дека е добро да даваш совети само во два случаја:кога некој ти ги бара и кога се работи за живот или смрт.
Научив…што имам помалку време,повеќе работи можам да направам.
Научив…Каснувањето од куче нема да помине ако го убиеш кучето.


{fcomment}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *