Додека голем број од големите класични сликари секојдневно бараат инспирација и материјали за нивните дела да ги направат што поинтересни за публиката, Франк Гром таа инспирација ја пронашол во правење на интересни уметнички дела во обвивката на јајцето. 

Франк Гром внимателно со своите алатки прави мали отвори во обвивката на јајцето со толку голема прецизност и…

Додека голем број од големите класични сликари секојдневно бараат инспирација и материјали за нивните дела да ги направат што поинтересни за публиката, Франк Гром таа инспирација ја пронашол во правење на интересни уметнички дела во обвивката на јајцето. 

Франк Гром внимателно со своите алатки прави мали отвори во обвивката на јајцето со толку голема прецизност и сложеност што и тоа како допринесува неговите дела да пројавуваат толку голема заинтересираност. 

Во прилог може да ги погледнете сликите како ги прави неговите ремек дела до толку голема совршеност, како и самиот сложен процес на изработка на истите. Рачната изработка бара толлку голема координација и прецизност за да се направат стотици и илјадници мали отвори во кревката обвивка на јајцето без тоа да пукне. Едноставно неверојатно.


Неверојатна уметност

Подготовка за изложба

Креативна уметност со јајца

Лозово гранче и грозд

Уметност со јајца 01

Сложената обработка на јајцето


{fcomment}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *