Што и да направиш…

Приказна за едно магаре

Си живееле еднаш многу оддамна еден брачен пар кои имале дванаесетгодишен син и едно магаре. Еден ден мажот и жената решиле малку да патуваат, да работат и така да го запознаат светот па тргнале на пат. Кога дошле во првото село, селаните почнале да зборуваат: – Видете го ова невоспитано момче. Тоа го јавнало магарето […]