Виновникот за палетата од бои

Романтичен бакнеж

Денес е… пролет. Навистина е. За мене е. Секој ден, веќе долго време без разлика дали врел песок, жолти лисја или снег се топат под моите стапала, јас чуствувам само мирис на пролет. И понекогаш подскокнувам додека одам. Да, токму така! Како дете кое се радува разгалено од…

Осамена…

Осамена и тажна

… Сакав само да ти посакам едно Добредојде во човечкото искуство… Редно е и ти да бидеш малку осамена… За прв пат во својот живот седни и поразговарај со осаменоста… Научи и ти како да се справиш со неа… Креирај фолдер од неа, и зачувај ги сите свои подлости, можеби еден ден ќе сватиш колку […]

Не можам по тебе да оздравам

Не можам по тебе да оздравам

Го склопив лаптопот. Не можев да дишам. Во инат пробував длабоко да земам воздух. Не знам што ми се случуваше. Ме обви неподнослива жештина, како некој вид на топли морници. Го зграпчив телефонот и капутот и одлетав надвор. Во трчање излегов од дворот, ја претрчав малата уличка и излегов на булеварот. Немите свирежи на…

Последна песна

Последна песна - Андријана Антеска

Премолчувајќи ги бедите на животот,како каменот во реката застанувам и се прашувам…Има ли ден, или час, има ли надеж за нас?Дали има смрт без живот…

Утринска

Утринска - Даница Дани

Со утрински мириси го пречекуваат утрото,за нив денот се одврзува од ноќта вљубенаги плете косите со исплетена сончева рубапрстен од бели облаци за музите небесни…

Писмата на Сара

Писмата на Сара

Сара пишуваше писма и никогаш не ги упатуваше на вистинската адреса… Некогаш одеше во старата пошта, кај стариот службеник со металните наочари и насмевката која секогаш како да висеше во безпросторноста…