Љубовни изреки и пораки 04

Љубовни изреки и пораки - четврт дел

Бидејќи сезоната во капење е во тек, некои личности би можеле лесно да одпливаат од мојот живот. Долго веќе пливаа по моите живци!!!

Никогаш не е лесно…

Никогаш не е лесно да се вратиш назад на минатото, но секој човек може да почне сега и да направи нов крај во неговиот живот. ~ Сандра Апостоловска ~

Афоризми од Васил Тoлевски 03

Трет дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира.  Подобро пет до дванаесет, отколку ниедна после еден. Подобро 7 пати со снежана,отколку по еднаш со седумте џуџина.

Некогаш го бараме она…

Некогаш го бараме она што го немаме, го зборуваме она што не го мислиме, го правиме она што не го сакаме и ги сакаме оние на кои не им значиме.

Афоризми од Васил Тoлевски 02

Втор дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира.  За да не останеме без работа, Господ ни направи дупка – на задникот! Никој е смее да ми забрани да јадам лајна! Според уставот – сите сме еднакви, па […]

Во љубовта е…

Во љубовта е потребно трипати длабоко да се вдише и трипати добро да се промисли, па дури тогаш да се направи глупоста која од почетокот сме имале намера да ја направиме.